Uitleg

Uitleg Toestel Simlock Vrij maken

Meestal kan dat 12 maanden na aanschaf van het toestel.

De meeste mobiele toestellen zijn voorzien een simlock. Als het toestel een simlock heeft, dan kun je uitsluitend simkaarten van je aanbieder gebruiken.

Hoe weet je of je toestel vorzien is van een simlock?
Je kunt testen of je toestel voorzien is van een simlock door een simkaart van een andere provider in je toestel te proberen te gebruiken. Zodra het toestel voorzien is van een simlock dan zal je deze sim niet kunnen gebruiken.

Om je mobiele toestel simlock vrij te maken, heb je een unlockcode nodig.
Bij je aanbieder kun je een unlock code opvragen.
Je huidige provider is verplicht om na 12 maanden het toestel simlock vrij te maken zodra je daarom vraagt.
Hij mag daarvoor geen kosten in rekening brengen. De provider is niet verplicht mee te werken aan eerdere verwijdering van de simlock.

Wat heb je nodig?
De meeste toestellen hebben een uniek IMEI-nummer. Het IMEI-nummer vind je vaak bij de levering in de verpakking van het toestel en eventueel een beveiligingscode. De code kan ook aan de binnenzijde van je toestel zitten. Ook kun je proberen *#06# in het telefoondeel van het toestel in te toetsen.

Vraag je code bij je huidige provider aan.
Het IMEI-nummer en de beveiligingcode geef je door aan je provider. Sommige providers hebben een pagina op hun website waar deze gegevens ingevuld kunnen worden.

Als blijkt dat de codes nog niet beschikbaar zijn dan kan het even duren voordat je de codes ontvangt. Meestal is dit toch wel binnen 4 werkweken.
Het beste is het toestel via je huidige aanbieder te laten unlocken.

Waarom simlock verwijderen?
Een simlock kan erg vervelend zijn. Je kunt je toestel alleen gebruiken met de oorspronkelijke provider. Wil je je toestel bijvoorbeeld verkopen, dan is het wel zo gemakkelijk dat de koper het toestel kan gebruiken via iedere provider die hij wil.

Het is dus verstandig het toestel eerst simlock-vrij te laten maken alvorens het te verkopen (ook wel unlocken genoemd).

Een simkaart van een niet-geaccepteerde provider

Smartphones zoals een iPhone zijn vaak al SIM-lockvrij.

Voordelen van een Simlock Vrij Toestel:

  •  Uw telefoon wordt gelijk 60% meer waard!
  •  U kunt makkelijk overstappen naar andere providers
  •  Vergelijk nu de beste Sim Only Deals

Ook goed om eens te vergelijken: